Ankara'daki son Köşk senaryosu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 06:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül'ün yanı sıra bakanlar Başesgioğlu ile Gönül'ün de AKP'den cumhurbaşkanlığı için aday olabileceği belirtiliyor

ABDULLAH KARAKUŞ, AYDIN HASAN Ankara

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde AKP'nin aday ya da adaylarının açıklanacağı kritik haftaya girildi. AKP'de "Birden fazla aday göstererek süreci rahat atlatma" görüşü öne çıktı. Bugün yapılacak Bakanlar Kurulu ve AKP MYK'nın gündemini, cumhurbaşkanlığı seçimi oluşturacak.

Kulislerde, seçim sürecinde bir kez daha kriz yaşamak istemeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adaylığı çerçevesinde alternatifli bir taktik arayışı içinde olduğu belirtiliyor.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, Gül'ün adaylığını kendisinin açıklayacağını, bunun yarın ya da çarşamba gerçekleşeceğini kaydetti.

Muhalefetin destekleyeceği, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de aday olabilecekleri dile getiriliyor. Diğer adaylar, en çok oy alan adayın lehine yarıştan çekilecek. Böylece, 28 Ağustos'taki 3. tur oylamada, ilk turda en çok oy alanın seçilmesi sağlanacak. Bu formülle Gül, seçilmiş olacak.

Gül'e yakın isimlerden Salih Kapusuz, şöyle konuştu: "Abdullah Bey'in adaylığında problem yok. Devam ediyor. Gül onun mesajını verdi. Başbakanımız da Gül'ün iradesine uyacağını söyledi. Adaylar kimlermiş, çıksın söylesinler. Abdullah Bey'in dışında başka şık yok."

Eyüp Fatsa da, "Gül'ün aday olması durumunda grup arkasında durur. Milletin iradesini kimse görmemezlikten gelemez" dedi.

"Gül'ün adaylığı sürüyor" diyen Bayındırlık Bakanı Nafiz Özak ise şunları kaydetti: "Gül her şeye layık bir arkadaşımız. Bizim adayımız oydu. Şu anda da o."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber